viernes, 16 de septiembre de 2016

20160914 - Via Lagun a la Roca Majó

Avui fa una tarda per no entrar massa en matèria, esta força ennuvolat, fa vent i sembla que vol ploure… però no comença.
 
Així que decidim explorar una zona poc coneguda per nosaltres, la Roca Majó. Esta ubicada al costat de la Roca de la Montse i la Roca dels Veterans.
 
Aproximació
 
Deixem el cotxe a Can Massana i enfilem el camí cap al refugi. Quant arribem al Coll de Guirló ens desviem a la dreta en direcció al Bruc i al Torrent de la Diablera. Passem un primer cartell indicatiu, i arribem al segon on indica una pedra amb restes d’un cementiri, continuem uns 20 metres i enfilem un camí (que costa de veure) a ma esquerra en diagonal cap a la paret.

No tenim gaire información d'aquesta via, aixi que anem una mica a l'aventura...
 
L1 (Ae) 25m
 
El primer parabolt esta força alt i a sobre d’una vauma, nosaltres vam començar a escalar per la dreta i fer un pas lateral per poder enganxar la cinta i l’strep. Arribar al segon parabolt també costa una mica, t’has d’enfilar a penúltim esglao d l’strep i aguantar-te en una mini fissura. A partir d’aquí vas guanyant alçada cap a la dreta sense gaire esforç. Un cop arribes a una fissura que vas per sota i en diagonal a l’esquerra et tornes a trobar un pas una mica llarg.
 

 
L2 (Ae) 25m
 
La sortida d’aqueta R també és una mica exposada. T’has d’aixecar i arribar al primer parabolt sobre de la bauma a má dreta, penjar-te amb els streps i tirar cap a amunt. Els pasos son també llargs. Tenim un pas en sortida lliure que s’ha d’anar en compte per la caiguda i la roca que no es gaire bona. I una última sortida per arribar a l’última R.

 
 
Descens
 
Amb una corda simple de 60m es pot fer tota la via. Des de l’última R pots montar una rapel de menys de 30m, que es volat i una mica espectacular.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario